Αλόη

Η Αλόη είναι ένα φυτό που έχει φαρμακευτικές εφαρμογές και περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. To πιο γνωστό είδος είναι η Aloe Vera.

Η αλόη των προϊόντων LE PETIT MARSEILLAIS®


Η Αλόη είναι ένα φυτό που έχει φαρμακευτικές εφαρμογές και περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. To πιο γνωστό είδος είναι η Aloe Vera.

Τι είναι η αλόη;

Η αλόη είναι ένα φυτό αναγνωρίσιμο από τα αγκαθωτά φύλλα και τα κίτρινα ή πορτοκαλί λουλούδια που ανθίζουν στις αιχμηρές άκρες του με μήκος έως και 60 εκ.

 

Η ιστορία της αλόης

Η χρήση της αλόης χρονολογείται πάνω από 5000 χρόνια. Ήδη χρησιμοποιούταν από τότε για τις θεραπευτικές της ιδιότητες από τον κινέζικο πολιτισμό, την αρχαία Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα. Οι πρώτες ρίζες της αλόης μεταφέρθηκαν από τους Ισπανούς στην Αμερική.

 

Τα μυστικά της αλόης

Γνωστή για τις ισχυρές καταπραϋντικές, θεραπευτικές και αναζωογονητικές ιδιότητές της, η αλόη θεωρείται επίσης ένα φυτό με επουλωτική δράση. Η αλόη χρησιμοποιείται επίσης στο Μαρόκο για την παραγωγή υφαντικών ινών, που ονομάζονται «σάμπρα», ή φυτικό μετάξι.

 

Η αλόη σας χαρίζει απίστευτη ομορφιά!

Χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά και είναι γνωστή για τη δράση της ενάντια στη γήρανση του δέρματος καθώς και για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Χάρη στις αναζωογονητικές της ιδιότητες, χρησιμοποιείται, επίσης, για την αποκατάσταση της λάμψης στα μαλλιά, την επιδερμίδα και τα νύχια.

Αλόε Βέρα, αυτό το αναζωογονητικό φυτό αντιστέκεται στις συνθήκες θερμότητας και ξηρασίας. Η δύναμη του πηγάζει από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.